×

Buma-Stemra - Een gebruiksvriendelijke app voor declaraties

Buma-Stemra

Buma-Stemra

Dankzij 4NG is er voor Buma-Stemra een setlijsten app ontwikkeld.

Opdracht: om de vergoeding voor bijvoorbeeld concerten te kunnen bepalen zijn setlijsten van optredens nodig. Het verzamelen en verwerken van setlijsten is erg arbeidsintensief. Hier is een oplossing voor nodig.

Oplossing: Achter de concrete uitdaging die we hebben opgelost met de Setlijsten App lag een grotere uitdaging voor Buma-Stemra: de transitie naar een moderne, digitale organisatie.

Buma Stemra  case

Case:

Van declaraties op pizzadozen naar declaraties via een slimme, gebruiksvriendelijke app

Buma-Stemra zorgt ervoor dat ruim 25.000 leden een eerlijke vergoeding krijgen voor het gebruik van hun muziek op radio, tv, web, maar ook in openbare ruimten (denk aan de voetbalkantine) en live concerten. Om de vergoeding voor bijvoorbeeld concerten te kunnen bepalen zijn setlijsten van optredens nodig. Deze werden via de portal, per e-mail, op pizzadozen of zelfs helemaal niet aangeleverd. Het verzamelen en verwerken van setlijsten is erg arbeidsintensief.

Samen met Buma-Stemra én eindgebruikers hebben we de Setlijsten App ontwikkeld, waarmee leden altijd en overal setlijsten kunnen indienen. Door in te loggen in de app kunnen artiesten simpel setlijsten samenstellen en versturen. Het indienen van setlijsten is door deze app een heel gebruiksvriendelijk proces geworden, én levert de opdrachtgever een flinke tijdsbesparing op.

“Door een divers ledenpanel direct bij de ontwikkeling van prototypes te betrekken, werden in een vroeg stadium aannames over functionaliteit in de app gevalideerd.”

André van der Veer - Sales Director 4net

De optimale mix van user-centred design en code

Een app development project staat of valt bij de gebruiksvriendelijkheid van een app. Door een divers ledenpanel direct bij de ontwikkeling van prototypes te betrekken, werden in een vroeg stadium aannames over functionaliteit in de app gevalideerd. De gebruiksvriendelijkheid van de app is door deze manier van werken tijdens de ontwikkeling steeds verder verbeterd. Ervaring met het ontwikkelen van apps voor Elsevier Weekblad en het ANP maakte dat de wensen vanuit Buma-Stemra snel vertaald konden worden naar functionaliteiten.

Dit wordt onderstreept door Frank Janssen, Hoofd Communicatie & PR bij Buma-Stemra. “4NG toonde grote inhoudelijke betrokkenheid en inzicht in de zeer specifieke materie. Het is een bureau dat in oplossingen denkt. 4NG denkt en werkt écht mee. En dat in een soepele samenwerking en met een fijne prijs-kwaliteitverhouding.”

Buma-Stemra case 5 schermen
Buma-Stemra logo wit

“De organisatie moet wendbaar worden, innoveren en vol inzetten op samenwerkingen. Met de ‘Buma Setlijsten App’ is een eerste stap richting een modernere en flexibeler organisatie in gang is gezet.”

Wim van Limpt - CEO Buma-Stemra

Resultaten

Achter de concrete uitdaging die we hebben opgelost met de Setlijsten App lag een grotere uitdaging voor Buma-Stemra: de transitie naar een moderne, digitale organisatie. De samenwerking, waarin betrokkenheid en strategisch meedenken voorop stonden, heeft naast een gebruiksvriendelijke app ook een start met de digitale transitie bij Buma-Stemra opgeleverd.

Buma-Stemra IPad

Meer weten over dit onderwerp?

Meer cases bekijken?

InShared
InShared
five°degrees
five°degrees
DPG Media
DPG Media
JMG
JMG
Effectory
Effectory
Lobster Ink
Lobster Ink
Terberg
Terberg
Mag45
Mag45
Pets place
Pets place
Van Benthem & Keulen
Van Benthem & Keulen
ASN Bank
ASN Bank
Hotelchamp
Hotelchamp
Cooler Master
Cooler Master
Brunel
Brunel
Florius chatbot
Florius chatbot
Florius website
Florius website
Berenschot
Berenschot
ANP
ANP
Total Corbion
Total Corbion
Groenhart
Groenhart
Talpa
Talpa
World Press Photo
World Press Photo
Rijksoverheid
Rijksoverheid
Petplan
Petplan
Florius
Florius
AT5
AT5
VanMoof
VanMoof
Catalyze
Catalyze
Startpagina
Startpagina
Vakantie Veilingen
Vakantie Veilingen
Speakap
Speakap
Urban Goddess
Urban Goddess
Videoland
Videoland
Keune
Keune
KPN
KPN
Buma Stemra
Buma Stemra
Ajax
Ajax
WWF
WWF
Elsevier
Elsevier