×

Een universele app en nieuwe homepage voor Elsevier

Elsevier

Elsevier

Dankzij 4NG heeft Elsevier een zeer gewaardeerde app met 4 sterren.

Opdracht: de missie van Elsevier Weekblad: ‘orde scheppen in de informatiechaos van vandaag’ moet nu weer digitaal op overzichtelijke wijze uitgedragen worden.

Opdracht: 4NG bouwde een nieuwe homepage en een universal app. De app wordt zeer gewaardeerd door de trouwe lezersschare van Elsevier Weekblad. Ook in de Apple app-store werd de app met maar liefst 4 van de 5 sterren gewaardeerd.

Elsevier Weekblad case

Case:

Bouw een universeel nieuwsplatform

Als opinieblad wil Elsevier Weekblad orde scheppen in de informatiechaos. Wekelijks presenteert de redactie tientallen artikelen over economie, wetenschap, politiek en cultuur. Elsevier Weekblad levert al ruim 70 jaar een bijdrage aan de opinievorming en discussie van actuele onderwerpen in Nederland. En nòg zijn ze het meest gelezen opinie-medium.

Medium, inderdaad. Want naast het blad was Elsevier Weekblad ook vroeg met een website en een app. Met grote aanhang. Maar zoals altijd bij ‘early adapters’ was dit digitale platform aan vervanging toe. 4NG werd benaderd om deze te bouwen. Strategische en technische uitdagingen waren er genoeg: cross-device app development, inlog voor abonnees, eigen abonnee-omgeving, verhogen van de tijd dat mensen op de site verblijven, een betaalomgeving. De lijst, die 4NG mee kreeg bij het in beheer nemen van het WordPress-platform, was lang.

“De mix van gratis en premium artikelen toont de rijkheid van het platform en stimuleert het afsluiten van een abonnement. De nieuwe app past zich volledig aan naar het device waarop het wordt gebruikt.”

André van der Veer - Sales Director 4net

Implementatie en koppeling

De eerste resultaten waren een nieuwe homepage en een universal app. De homepage is duidelijk en overzichtelijk voor lezers en geeft de redactie volledige controle over de presentatie. De mix van gratis en premium artikelen toont de rijkheid van het platform en stimuleert het afsluiten van een abonnement. De nieuwe app past zich volledig aan naar het device waarop het wordt gebruikt. In de app kan toegang worden gekocht voor het lezen van premium artikelen en oude edities van het weekblad.

App development projecten voor onder andere Buma-Stemra en het ANP versnelden het proces. Hierdoor konden functies snel getest en uitgerold worden. Dit zie je terug in het eindresultaat.

De Elsevier Weekblad iOS-app bevat tal van gebruiksvriendelijke functies, waarmee de lezer de app kan aanpassen. De ‘dag en nacht’-leesmodus, het instellen van de gewenste lettergrootte en de voor mobiel en tablet verbeterde grafische interface dragen bij aan een optimale leeservaring.

Elsevier Weekblad case 5 schermen
Elsevier Weekblad case logo wit

“Naast ontwikkelpartner is 4NG zeker ook een strategische partner. Wij verwachten binnen onze samenwerking een grote toegevoegde waarde op het gebied van online- en mediastrategie. 4NG heeft die geleverd. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat.”

Erwin van Luit - Directeur Elsevier Weekblad

Resultaten

De app wordt zeer gewaardeerd door de trouwe lezersschare van Elsevier Weekblad. Ook in de Apple app-store werd de app met maar liefst 4 van de 5 sterren gewaardeerd. De missie van Elsevier Weekblad: ‘orde scheppen in de informatiechaos van vandaag’ wordt nu weer digitaal op overzichtelijke wijze uitgedragen.

Elsevier Weekblad case IPad

Meer weten over dit onderwerp?

Meer cases bekijken?

InShared
InShared
five°degrees
five°degrees
DPG Media
DPG Media
JMG
JMG
Effectory
Effectory
Lobster Ink
Lobster Ink
Terberg
Terberg
Mag45
Mag45
Pets place
Pets place
Van Benthem & Keulen
Van Benthem & Keulen
ASN Bank
ASN Bank
Hotelchamp
Hotelchamp
Cooler Master
Cooler Master
Brunel
Brunel
Florius chatbot
Florius chatbot
Florius website
Florius website
Berenschot
Berenschot
ANP
ANP
Total Corbion
Total Corbion
Groenhart
Groenhart
Talpa
Talpa
World Press Photo
World Press Photo
Rijksoverheid
Rijksoverheid
Petplan
Petplan
Florius
Florius
AT5
AT5
VanMoof
VanMoof
Catalyze
Catalyze
Startpagina
Startpagina
Vakantie Veilingen
Vakantie Veilingen
Speakap
Speakap
Urban Goddess
Urban Goddess
Videoland
Videoland
Keune
Keune
KPN
KPN
Buma Stemra
Buma Stemra
Ajax
Ajax
WWF
WWF
Elsevier
Elsevier